Горивата повторно поскапуваат

Денешната одлука на Регулаторната комисија за енергетика носи ново поскапување на горивата

Цената на бензинот Еуросупер БС – 98 од полноќ се зголемува за два денара по литар и ќе се изнесува 73,50 денари. 95-ката ќе поскапе за еден и пол денар и ќе се точи по цена од 71,50 денари, додека дизелот ќе биде поскап за еден денар и ќе достигне 63 денари за литар.