Вебкафе

Ги носеше цела Југославија, ги сметаа за грди, а Gucci сега ги продава за 400 евра

Гумените сандали со ремче, какви во бивша Југославија произведуваше сплитска Југопластика, веројатно важат за едни од најпознатите летни обувки на овие простори.

А сега тој дизајн се врати на голема врата благодарение на модниот гигант Gucci кои моментално ги продава за нешто повеќе од 400 евра.

Иако беа неизоставен дел од југословенските плажи, ретко кој во тие далечни времиња овие сандали ги сметаше за убави.

Но, таканаречените „трендсетери и трендсетерки“ моментално веројатно мислат дека нема поубави летни обувки. Погодувате, затоа што го носат потписот на Gucci со позлатен знак од модниот бренд.

Advertisements
To Top