Нобел

Gear Sport – новиот часовник на гигантот Samsung

На IFA саемот кој се одржува во Берлин, гигантот Samsung го промовираше својот најнов уред – часовникот Gear Sport.

Направата се одликува со мали димензии, кружен Super AMOLED дисплеј со 360 х 360 пиксели резолуција и подобрен кориснички интерфејс. Содржи и монитор за работата на срцето, како и целосна GPS функционалност.

Наменет е за љубители на спорт и рекреација.

Часовниците нудат поддршка за Samsung IoT Smarthome уредите, како и за Samsung Pay услугата.

To Top