Футуристичко предавање: Холограм од професор држи предавање на колеџ во Лондон


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Лондонскио Imperial College замина еден чекор понапред во концептот и начинот на академски предавања со презентацијата на футуристичко предавање на кој професор се појавува како холограм и ги едуцира студентите.

Универзитетот има план да стане прва високообразовна установа во светот , каде ваквиот начин на предавење ќе стане вообичаена пракса. За сега ваквиот начин на настава ќе се ограничи на економскиот колеџ , додека во иднина се планира и на другите смерови.

Од колеџот велат дека овој начин на комуникација е далеку подобар отколку конференциската врска. Холограмскиот систем на настава го обезбеди канадската компанија Arht Media.

Таа е далеку поисплатлива отколку системот Pepper’s Ghost , кој го користат некои политичари , што чини и до 150.000 фунти по настан.