Спорт

Фудбалот го „победи“ коронавирусот: Еве кога започнуваат фудбалските лиги!

Решен е натпреварот, фудбалот ја победи короната. И тоа, кладилничарски кажано од 2 во 1. Ја губеше битката со вирусот, но не се предаде, се реорганизира и после пресвртот победи. Топката започна да се „тркала“ во Германија, но тоа е само почеток, бидејќи во наредните недели се очекува многу фудбалски лиги да „оживеат“. Во овој момент одлуката е донесена за да се игра без публика, па фокусот ќе биде ставен на ТВ преносите кои се достапни во 1xBet и Bet365. За време на оваа вонредна ситуација, воопшто прекин не направија шампионатите на Белорусија, а исто така и на Никарагва, но секако тоа не беше доволно за да се состави тикет. Според последните информации во продолжение на овој текст ќе ви напишеме кога започнуваат и останатите фудбалски лиги. Официјално:
 • 19-ти мај: Естонија
 • 23-ти мај: Унгарија и Чешка
 • 28-ми мај: Данска
 • 29-ти мај: Австрија и Полска
 • 30-ти мај: Србија, Црна Гора, Хрватска, Израел, Украина, Литванија
 • 3-ти јуни: Албанија
 • 4-ти јуни: Португалија
 • 5-ти јуни: Бугарија
 • 12-ти јуни: Турција
 • 13-ти јуни: Исланд
 • 16-ти јуни: Норвешка
 • 17-ти јуни: Финска
 • 21-ви јуни: Русија
Неофицијално:
 • 6-ти јуни: Словенија, Словачка
 • 8-ми јуни: Швајцарија
 • 12-ти јуни: Англија, Шпанија
 • 13-ти јуни: Италија
 • 14-ти јуни: Грција, Шведска
To Top