Вебкафе

Направи минијатурен Дизниленд од Лего коцки

Џон Вејн Дафтери од Тексас е голем обожавател на Лего коцки и ги собира веќе четири години. Но, освен од Лего коцките, тој исто така е еднакво восхитен и од Дизниленд. Поради тоа, одлучи да ги спои овие две негови страсти и да направи мал Дизни парк од Лего коцки.

Неговиот мини Дизниленд има сè: дворец, подвижен воз како оној во тематскиот парк и други додатни елементи. Видео од својот Дизниленд постави на YouTube за да го сподели своето дело со остатокот од светот.

За Insider Вејн вели дека за Лего коцки почнал да се интересира пред 4 години, кога го купил својот прв комплет. Набрзо потоа купил и Дизни дворец Лего комплет. Така дошол на идеја да направи своја Лего верзија на Дизниленд.

Advertisements
To Top