Видео

„Француска вас воли као што сте ви волели њу“: Вака Макрон зборуваше српски на Калемегдан

Францускиот претседател Емануел Макрон овој јули, во рамки на неговата посета на Србија, на Калемегдан пред насобраните граѓани, се обрати на српски јазик. Претседателот Александар Вучиќ на тоа негово обраќање на српски јазик коментираше дека со тој гест Макрон ги купил срцата на српскиот народ.

Advertisements
To Top