ФОТО НА ДЕНОТ: Торнадо направено од пластика испраќа силна порака

Oва дело е поставно во Центарот за современа уметност, заедно со повеќе други уметнички дела од пластика.

Неколку месеци пред изложбата „Пластична планета“, граѓаните донирале разни предмети од пластика со цел да се изработи ова навистина фантастично дело кое испраќа силна порака. За возвраст секој кој ќе се одлучел да донира добивал свежо цвеќе.