Филипче: Полицискиот час и рестриктивните мерки ќе се продолжат и после 20 април ако има потреба

Министерот за здравство Венко Филипче денеска за новинарите изјави дека доколку има потреба по 20 април повторно ќе се продолжат рестриктивните мерки.

„Во зависнот од индикаторите ако има потреба, дефинитивно да“, кажа Филипче.

Тој додаде дека кога ќе стигне поголема количина на вакцини тогаш и ќе се вакцинира, затоа што не сака да го земе редот на некој што има поголем ризик.

„Сите вакцини се безбедни, проверени, каков ќе биде редот со таа вакцина ќе се вакцинирам“, кажа министерот.