Феноменот наречен дојава: Дали навистина постојат дојави?

дојава

Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Често сте го слушнале сигурно поимот „дојава“. Фасцинантно е тоа што терминот „дојава“ е еден од најпребаруваните поими на светските пребарувачи, а се однесува на спортско кладење.

Што е всушност дојава? Како тој термин најчесто се злоупотребува? Дали дојавите се вистина или измама? Кои се продавачи на дојави и зошто поедници наплаќаат за овој термин?

Тие генерално може да се поделат на две групи:

  1. Сајтови од информативен бесплатен карактер – во форма на кладилничарски сајт кој бесплатно поставува типови, анализи и информации од различни спортови.
  2. Сајтови кои од вас бараат пари – сајтови кои за нивните услуги, во овој случај типови и дојави ви бараат одредена количина на пари.

Нажалост вторава група е побројна и полесно достапна на просечните корисници на интернет. Така е голема веројатноста дека ќе наидете на блогер или на сајт кој ќе ви бара пари еднократно или во вид на месечна претплата за своите прогнози и типови со кој особено се заработува многу лесно и брзо.

Но тоа не е така розово како што изгледа и ќе се потрудам во остатокот од текстот да ви напишам некои корисни работи кои се однесуваат баш на дојавите на интернет.

Дефиниција за дојава

Дојавата би требало да означува спортски натпревар во кој исходот е познат 100% и пред самиот почеток на натпреварот.

ПРОЧИТАЈТЕ ГО ЦЕЛИОТ ТЕКСТ НА СПЕЦИЈАЛИЗИРАНИОТ САЈТ ЗА КЛАДЕЊЕ – КЛАДЕЊЕ.МК