Фејсбук воведува безбедносен новитет на Месинџер


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Преку „Messenger“ дневно се остваруваат над 150 милиони повици, дел обични, дел видео повици. Затоа, „Facebook“ одлучи да воведе поголема заштита за корисниците додека разговараат на „Messenger“.

Воведена е нова опција- „end-to-end“ енкрипција за гласовни и видео повици.

Ова не е автоматска промена, туку корисниците опцијата ќе треба ја подесат самите, но и корисникот од другата страна на врската, исто така, ќе треба да ја вклучи оваа опција.

Покрај „Messenger“, ваква енкрипција ќе се тестира и на „Instagram“.

Новина се и пораки што исчезнуваат, кои веќе ги имаат главно сите други апликации за допишување.

Корисниците можат сами да подесат за колку долго ќе исчезне и можат да изберат помеѓу пет секунди и 24 часа.