Фејсбук ја тестира новата промена!


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Фејсбук а тестира новата опција Voice Clip која потполно би можела да го промени начинот на комуницирање на таа друштвена мрежа.

Засега се тестира на мал број корисници во Индија, а од Фејсбук сметаат дека ова би можело да го олесни начинот на комуницирање помеѓу пријателите.

„Поинтимно од пораките, но поедноставно за снимање од видеа“ вели Техкранч за опцијата која потсеќа на гласовни пораки кои често се користат на WhatsApp.
Дали опцијата ќе заживее, ќе видеме за кратко..