Фантастична приказна: Југославија живее во еден тим во Обединетите Арапски Емирати!


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Jугославија ја немда многу одамна, но таа живее и на кошаркарските терени во Обединетите Арапски Емиери.

Во тој дел живеат многу Македонци, Хрвати, Срби, Црногорци и останати народи, тој тим игра во аматерска лига „Топка над сите“ , а тие носат дресови на кои пишува Југославија!

Единствено во овој тим на „Југославија“ досега немало играч од Словенија. На почетокот тим се викал „Соул Кру“, но подоцна името било променето.

Владимир Кармелиќ кој е од Загреб имаше една интерсна изјава.

„Сите ни кажуваат дека играме најубаво. Имаме најдобри идеи, но стигаме до полуфиналето каде што испаѓаме затоа што судиите се против нас“.

Првата Југославија ја направил кралот Александар Караџорџевиќ, втората Тито, третата војната, а четвртата – Патрик! Играчите на Југославија како што велат најзаслужен за постоењето на овој тим е Патрик Седерел.

Тој е роден во 1982 година, неговата мајка е од Црна Гора, а татко му од Шведска каде што е роден.

„Играв во некоја лига и видов дека во различни екипи настапуваат многу играчи од нашите простори и добив идеја да ги соберам и да играме заедно“.

Во актуелниот тим како што наведува „Би-Би-Си Србија“ најмногу играчи доаѓаат од Србија, а од кај нас има еден играч како и од Хрватска и Црна Гора.

Целата сторија за овој тим можете да ја прочитате тука.