Европа ќе почека малку: Овој е новиот светски рај за студенти


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Монтреал е прогласен за најдобар град за студенти, по петгодишното водство на Париз на таа листа.

Списокот составен од компанијата QS Quacquarelli Symonds е резултат на анализата на сто урбани студентски дестинации во светот.

На списокот за најдобар град за студенти е прогласен Монтреал, после петгодишното лидерство на Париз.

Монтреал e „град кој излегува од периoдот на економската стагнација“, а неодамна e прогласен и за „нaјинтелигентен град во светот“. Овој град, кој се наоѓа во француското говорно подрачје на Канада, го одбележува оваа година 375. роденден со многу прослави.

При составувањето на списокот предвид се земени оценките за квалитетот на универзитетите, посакуваната дестинација, активноста на работодавачите, цените и студентското искуство.

Ова е список на десет најдобри градови за студенти:

Монтреал, Канада
Париз, Франција
Лондон, Велика Британија
Сеул, Јужна Кореја
Мелбурн, Австралија
Берлин, Германија
Токио, Јапонија
Бостон, САД
Минхен, Германија
Ванкувер, Канада