Вебкафе

Еве што ви прави ветар со брзина од 160 км/час

Американските метеоролози Мајк Дорфман и Том Падем, вработени во Метео-опсерваторијата на планината Вашингтон, спроведуваат експеримент што треба да покаже што ќе се случи ако човек се најде надвор на отворено при брзина на ветрот од 175 километри на час.

Планината Вашингтон е висока 1.917 метри, а понекогаш ветровите тука достигнуваат и до 372 километри на час.

To Top