Вебкафе

Еве што ќе се случи ако пробате да фотокопирате евра (видео)

YouTube корисник на оваа платформа сподели видео од неговиот експеримент во кој пробува да види што ќе се случи ако се обиде да фотокопира пари со обичен фотокопир апарат. За таа цел користел банкнота од 50 евра. Резултатите се изненадувачки.

По првиот обид за копирање, копијата од банкнотата по себе имала бели линии по цела должина, Тогаш тој одлучил да проба да додаде уште еден предмет за копирање за да види што ќе се случи.

Во третиот обид тој прекрива дел од банкнотата со бела трака и конечно успева да го измами скенерот , но е очигледно дека дел од банкнотата е прекриен.

To Top