Видео

Еве како изгледа зрачењето на радијација (видео)

Тимот кој стои зад видеоматеријалите кои се објавуваат на одличниот Youtube канал Cloudylabs направи видеоснимка на која јасно се гледа како парче ураниум емитува радијација.

Тим од научници во посебна просторија на температура од -40 степени целзиусови, ставиле парче ураниум, кој потоа го прелиле со алкохол за да ја снимат радијацијата која се испушта при процесот на распаѓање на овој радиоактивен материјал.

To Top