Еве ја разликата помеѓу брилијантен математичар и гениј


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Од зададените броеви треба да го добијат што е можно поблиску или точно „рандом“ избраниот трицифрен број, користејќи ги операциите за собирање, одземање, множење и делење.

А да, имаат триесет секунди да го направат тоа. Бројот кој требаше да го добијат беше 952. Едниот натпреварувач успеа да добие 953, а другиот….Другиот е гениј.