Експертите преку истражување дојдоа до заклучок: Што е неопходно за добар ОРГАЗАМ!


Викенд најава: Интер - Милан, Тотенхем - Ман.Сити и Феенорд - ПСВ ↓↓↓Повеќе од 50% од жените признаваат дека понекогаш глумат оргазам.

Интензитетот и редовноста на оргазмот зависи од многу фактори, а не само од вашите чувства. Женскиот оргазам е природен анелгетик.

Истражувањата покажаа дека само 10% од жените физички или психички се неспособни да доживеат оргазам.

Омажена жена има 13% повеќе шанси да доживее оргазам од жена која нема постојан партнер.

Повеќе од 50% од жените признаваат дека понекогаш глумат оргазам. Тие од милост кој мажите глумат оргазам, но со тоа само ја оддржуваат предрасудата дека секој однос мора да резултира со оргазам.

Силната на оргазмот се менува во зависност од хормоните. Поголемиот број жени тврдат дека најлесната поза за постигнување оргазам е кога тие се оддозгора.

Дури 43% од жените во доба од 29 и 39 години тврди дека се во можност да доживеат повеќекратен оргазам. Од друга страна, експертите тврдат дека е реткост повеќекратниот оргазам да се доживее во секој сексуален однос.