Еден дел од бананата, кој е најбогат со нутритивни вредности и треба да го конзумирате!


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Немојте ова да го правите!

Траките од бананата се многу омразена работа кај повеќето луѓе.

Не сакањето на тие влакна оди до таму што постојат стотина блогови ширум интернетот посветени на тоа не сакање.

Но, тие траки имаат многу важна улога кога е во прашање вашето здравје.

Траките всушност е флоеми, сложени билни проводни ткива и само благодарение на нив бананата додека расте ги добива сите потребни нутриенти.

„Во однос на остатокот на бананата, овие траки имаат повеќе различни врсти на влакна“, вели за „Hafington post“, Николас Гилит, професор по органска хемија.

И не само што тие траки имаат повеќе влакна, туку и витамини како А и Б6.

Секако е препорачливо вели тој, да не ги вадите од бананата со оглед на тоа дека нивната нутритивност е побогата од остатокот од овошјето