Два дена – толку им требаа на Јапонците за да ја санираат џиновската дупка среде улица


Викенд најава: Интер - Милан, Тотенхем - Ман.Сити и Феенорд - ПСВ ↓↓↓Дупката којашто пред една недела се отвори среде фреквентната улица во јапонскиот град Фукуока, широка речиси 30 метри во радиус, целосно е санирана по само два дена.

Санирањето подразбирало поправка на канализациските цевки и подземните кабли и водоводи, полнење на дупките со песок и цемент и, конечно, покривање на површините со асфалт.

Јапонските служби работеле деноноќно од 9 ноември и ја завршиле работата до 11 ноември, но пуштањето во оптек на сообраќајницата било одложено за уште неколку денови поради безбедносните проверки.

Рано утринава улицата е отворена за пешаците, а подоцна ќе биде и за моторниот сообраќај, откако геолозите и инженерите дале зелено светло и утврдиле дека улицата е безбедна за користиење.