Актуелно

Драми во „Титаник 3“: Обвинетите бараат изземање на Фетаи, Бубевски и Јанева од случајот

Адвокатот Еленко Миланов, кој е дел од правниот тим во рамки на случајот под ингеренција на СЈО, „Титаник 3“, денес, на судското рочиште за овој случај, побара изземање на шефицата на СЈО, Катица Јанева, и на нејзините помошници, потчно останатите обвинители од СЈО. Како причина за ова барање ја наведе наводно постоечката конфонтација, односно несогласување меѓу шефицата Јанева и останатите обвинители.

„Поднесувам предлог за изземање на Катица Јанева и на нејзините помошници денес присутни во судница, Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски. Од причина што очигледно е дека од минатата главна расправа работите во ова обвинителство се измените, па според тоа што го видовме во медиумите постои директна конфротација меѓу обвинителите од СЈО, постојат конфликти, напади помеѓу овластениот тужител и помошниците од СЈО, па во таа насока предлагам постапката за овој случај да биде прекинета до произнесување за побараното изземање“, рече адвокатот Миланов.

Судијката Марија Клетничка пак побара од адвокатот да прецизира точно на што го темели своето барање, читајќи му го законскиот основ на кој се повика, потенцирајќи дека не ги препознава аргументите кој тој ги посочува.

Миланов само го повтори претходно кажаното, а судијката даде кратка пауза за да може да одлучи по предлогот.

Случајот „Титаник 3″ е пред самиот финиш, а обвинети се Ејуп Аљими и Исмет Гури од ДУИ. Тие се товарат дека како членови на Општинската изборна комисија во Чаир на локалните избори во 2013 година уништувале изборен материјал.

Advertisements
To Top