Драми во Романија: Вршење егзорцизам врз моштите од Света Петка


ТОП викенд: Битка за Манчестер и две дербија во Италија! ↓↓↓


Света Петка во Романија се прославува од 10-ти па се до 27-ми октомври, денот на кој во 1641 година нераспаднатите мошти на Света Петка (Параскева) биле положени во Соборната црква „Св.Три Ерарси” во градот Јаши.