ДИК ГО ОБЈАВИ СПИСОКОТ: Еве кои независни кандидати ќе се тркаат за членови на совет и градоначалници!

На полноќ истече рокот за собирање потписи на независни кандидати за советници и за градоначалник за Локалните избори 2017 година.

Државната изборна комисија го објави списокот на поднесени листи за независни кандидати за членови на совет и градоначалник, по општини.

За независни членови на совети се поднесени 48 кандидатски листи, од кои најмногу, 12 се поднесени во Македонски брод. Додека пак, независна кандидатура поднеле 27 кандидати за градоначалници.