Дали знаете кога е роден Хомер Симпсон?


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Секој посветен обожавател на култната анимирана серија „Симпсонови“ знаат дека роденденот на Хомер Симпсон е 12. мај. Но, ретко кој знае која година е роден овој лик.

На „Твитер“ се појави фотографија од „возачката дозвола“ на Хомер каде е напишана целата дата на неговото раѓање.

Ова е сцена од една од епизодите на серијата.

Според “документот“ Хомер е роден во 1956-та година што значи дека овој славен анимиран лик денес има 64 години.