Вебкафе

Дали сте знаеле дека Саудиска Арабија увезува песок и тоа од Шкотска?

Да, и нам не ни се веруваше кога го разгледавме овој податок. Кога ќе ги видите двете земји на мапа или на Google Earth, едноставно нема логика оваа работа.

Но, едно е на мапа, друго е во реалноста. А дополнително треба да се знае дека песокот како ресурс е необновлива суровина. Останатите работи ќе ви ги разјасни видеото подолу.

Advertisements
To Top