Актуелно

Најголемите должници на државата според УЈП

Милиони долгови, со илјадници должници се најдоа на листата која Управата за јавни приходи ја објави за доспеани долгови до 31.08.2019 и неплатени до 30.11.2019 година.

Зучни имиња, познати бизнисмени, редовни гости и овој пат јавни комунални претпријатија но и општини.

„Те-то“ со долг од 18,8 милиони евра не го дава првото место. Закотвен на листата на втор место упорен е поранешната компанија за производство на автобуси на Мексиканецот со македонско потекло Ангел Кастиљо.

Меѓу должниците простор си резервирал и Боки 13 со неговата фирма од телевизијата која пропадна и остана должен со безмалку 70 илјади евра за разни даноци.

Рускиот бинисмен Сергеј Самсоненко, пак должи 374.000 евра. Тој всушност на играчите и вработените не им плаќал плати, па на црната листа се најде со долг за неплатен пероснален данок од плата кој изнесува 364 илјади евра.

Комплетната листа можете да ја погледнете ТУКА.

Advertisements
To Top