Costa Venezia: Гигантски „крузер“ со капацитет од 5.200 патници

Италијанскиот гигант во изградбата на туристички бродови за крстарења, Fincantieri, го лансираше новиот фантастичен туристички крстосувач Costa Venezia, кој има капацитет од над 5.220 гости.

Гигантскиот „крузер“ е долг 321 метри и тежи 135.500 тона, со што се смета за еден од најголемите кои ќе бидат извезени на кинескиот пазар.

Внатрешноста на бродот е инспирирана од Венеција, која според дизајнерите, треба да ја оживее страста на венецијанската и италијанска култура.

Туристичкиот крстосувач своето прво патување ќе го почна на осми март и ќе тргне на 53-дневно патување.

За време на овој период, ќе мине по траекторијата што ја минал Марко Поло од Медитеранот до Блискиот Исток, преку југоисточна Азија до Далечниот Исток.