Бугарија тврди дека не учествувала во изготвувањето на никаков нов нон-пејпер за решавање на спорот со Македонија


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


Од бугарското Министерство за надворешни работи соопштија дека властите во земјата на никаков начин не учествувале во подготвувањето на нон-пејперот за решавање на спорот меѓу Софија и Скопје.

Дописникот на МИА од Софија, повикувајќи се на соопштението од бугарското Министерство за надворешни работи, информираш дека оттаму истакнале дека не се официјално известени за таков документ, ниту пак дека учествувале во неговата подготовка и поради тоа не можат да ја коментираат неговата автентичност и содржина.