„Биодиверзитет во витрина“ – вака пропаѓа музејот „д-р Никола Незлобински“ во Струга

Поразителни се непобитните факти дека нашите природно-научни музеи немаат доволно пари за одржување на големите збирки, а бројот на обучени професионалци се намалува. Цели области на експертиза се изложени на исчезување, бидејќи не се вработуваат млади професионалци за работните места на оние кои се пензионираат. Министерството за култура лани издвоило вкупно 8.000 евра за скопскиот и струшкиот музеј, пренесува „СамоПрашај“.

Документарниот филм „Биодиверзитет во витрина“ е изработен од Институтот за комуникациски студии.