Баткава тврди дека на Месечината има 250 милиони жители (видео)


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


„Кој што и да ви кажувал досега, сте чуле од медиуми или сте читале за Месечината, е лага“, тврди Џон Лир, лик кој е познат во круговите на теоретичарите на заговори поврзани најчесто со „вселенските прашања“. И во ова тврдење немаше да има ништо скандалозно, ниту шокантно, да не беше типов бивш пилот од ЦИА. Не дека е исклучена можноста за комерцијално внимание од негова страна, ама сепак, самата негова 40-годишна пилотска служба во американската разузнавачка агенција си има своја тежина.

Лир тврди дека поседува фотографии од градби и објекти на Месечината, кои ги открил самиот тој, каде во моментов живеат околу 250 милиони жители.

Лир тврди дека Земјаните ја посетиле Месечината во средината на минатиот век, со помош на антигравитациското летало на Тесла. Но, тврди дека не смее да го докаже тоа, бидејќи е сигурен дека ќе биде убиен поради тоа.