Арсовска го разреши Велковски од функцијата секретар на град Скопје


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Ѓоко Велковски во петокот беше разрешен од функцијата Секретар на град Скопје од страна на скопската градоначалничка Данела Арсовска.

Причина за разрешувањето е неговото влијание во спорна тендерска постапка за изведба на пречистителна станица во вредност од 136 милиони евра, средства кои се обезбедени од ЕБОР и ЕИБ.

Велковски, во петокот е разрешен заедно со в.д директорот на ЈП Водовод и Канализација-Скопје Златко Перински поради обиди за влијание кои се сметаат за тенденција која ги потврдува основаните сомнежи на Град Скопје за самоволие и несоодветно постапување во постапката за избор на изведувач во милионски тендер.

Градот Скопје нема да дозволи расипничко трошење на парите на скопјани, ниту финансирање на лични и теснопартиски интереси. Скопје е град на сите скопјани, велат од градската управа.