Актуелно

Апелација ја одби жалбата: Уредничката од Сител Ивона Талевска останува без пасош

Уредничката на телвизија Сител, Ивона Талевска останува без пасош, бидејќи Апелациониот суд ја одби нејзината жалба.

Пасошот на Талевска и беше одземен откако Кривичниот совет и одреди мерка на претпазливост по барање на Специјалното јавно обвинителство.

Иако Талевска на седницата се жалеше дека има потреба од патувања поради природата на нејзината работа како новинар и уредник, сепак судот смета дека Талевска може да избега ако не и биде земен пасошот.

Таа е обвинета за даночно затајување во случајот Тифани и има обврска еднаш месечно да се јавува во Суд.

Advertisements
To Top