„Американски сон“: Лимузина од 30 метри со 26 тркала, џакузи, базен и терен за мини голф (снимка)

Мајкл Дизер од Њујорк влезе во Гинисовата книга на рекорди како сопственик на најдолгиот автомобил на светот чија должина изнесува 30 метри.

„Американскиот сон“ има 26 тркала, а на патниците им нуди голем воден кревет, базен во комплет со даска за скокање, џакузи, када, терен за мини голф, хелипад (платформа за слетување на хеликоптер) а во кабината може да се сместат 75 луѓе!

Заснован на Cadillac Eldorado од 1976 година, новиот рекордер е споен во два дела и има вкупна должина од повеќе од триесет метри. Процесот на реновирање и ремонтирање на овој автомобил траел три години и чинел 250.000 долари.

Мајкл открива дека автомобилот нема да се најде на патиштата во скоро време, бидејќи е предолг, но истиот ќе биде изложен во музеј.