Вебкафе

„Афронаути“: Кратко филмче за заборавената вселенска програма на Замбија

16. јули е, 1969 година. Америка се подготвува за лансирање на Аполо 11. Илјадници километри далеку, на другата страна од светот, Замбиската вселенска академија се надева дека ќе ги претрка Америка и Русија во трката за прва нација која ќе ја освои Месечината и вселената. Филмчето е инспирирано од вистински настани.

Advertisements
To Top