3 совети за да ги дуплирате шансите за забременување!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Заборавете на сите оние приказни од бабите за зголемување на плодноста. Овие три совети се тоа што ви требаат за да забремените.

Поткревањето на ногата после сексот, сируп за кашлица, секс секој ден .. Толку предрасуди кога станува збор за зачнување. Додека поголем прој од овие „трикови“ се прогласени за невлијателни постојат неколку кои експертите ги поддржуваат. Неплодноста може да биде резултат на многу фактори, но експертите тврдат дека следните трикови ги зголемуваат шансите за зачунување, а исто така се и забавни.

Сексот треба да биде секси
Сексот поради размножување не воопшто секси како оној кога се пазите од забременување. Сексот како алат за размножување може да ја убие романтиката. Поради тоа е многу важно да уживате, а не да бидете под притисок за да се направи бебе.

Два пати во еден час
Ако мажот е спремен за втора рунда, тоа буквално може да ги дуплира шансите за бременост. Вториот ејакулат носи здрави сперматозоиди, покажа истаржувањето. Ако се сексате два дена по ред ќе имате помалку спрема, но ако се сексате седум дена, поголем дел од спермата ќе биде мртва.

Предиграта има голема улога
Додека две рунди секс по ред се препорачуваат, ако тоа не ви успее, тогаш почекајте два дена до следниот обид. Помеѓу тие два пати, добро е да се сексате без никаков притисок, туку поради чиста романтика. Од друга страна, ќе помогне галењето после сексот. Топлината на вагината ја грее спремата и целта е да се задрже што повеќе.