3 митови за женската сексуалност кои се далеку од вистината

3 митови за женската сексуалност кои се далеку од вистината

Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Откриено: Ова се најголемите митови за женската сексуалност.

Кога станува збор за сексот, јасно е дека дезинформациите може да се најдат насекаде. Сепак, се чини дека има толку многу митови за ништо колку на темата за женскиот оргазам и женското задоволство. Една голема студија од Британија за женскиот оргазам треба да стави крај на овие дебати и навистина да го демистифицира прашањето за женското задоволство.

Нејзиното најзагрижувачко откритие е дека 21% од жените во Британија се срамат да мастурбираат, додека 29% се срамат да разговараат со партнерот за тоа што им се допаѓа во сексот. Прочитајте уште неколку заклучоци за сексуалното задоволство на жените за кои се смета дека се вистинити, но не се.

Најголемите митови за женската сексуалност

Жените можат да доживеат оргазам само од пенетрација.
Огромното мнозинство на хетеросексуални секс сцени во медиумите прикажуваат исклучиво пенетрација. Ова не само што ја пропушта улогата на предигра и допирање во кревет, туку е и неточно. Третина од мажите (31%) веруваат дека жената може да доживее оргазам без некои поголеми проблеми само од пенетративна стимулација, додека во реалноста – само 18,4% од жените го доживеале ова. На повеќето жени им е потребна дополнителна стимулација на клиторисот.

Колку повеќе имате секс, толку поопуштена ќе ви биде вагината

Шокантно, 9% од жените во Велика Британија веруваат дека колку повеќе секс имаат, толку полабава ќе им биде вагината. Ова верување е најзастапено кај жените на возраст меѓу 18 и 34 години, од кои дури 20% веруваат во тоа. Сексолозите не потсетуваат дека тоа нема никаква врска со реалноста: вагината може да го издржи целото раѓање, односно истегнување од неверојатни размери, а потоа да се врати на истото. Стареењето, а не сексот, предизвикува олабавување на ѕидовите на вагината.

Мастурбацијата ја намалува желбата за секс

Мастурбацијата не влијае на сексуалниот нагон на жената, ниту на нејзината желба за секс. Мастурбацијата не е замена за физички контакт со партнерот, но може да биде исто толку ефикасна ако сте сингл. Сепак, тоа не ја намалува нашата желба за секс.