28 години од винилската верзија на култниот „Архангел“ од Архангел

На денешен ден, 4 март, 199година, во фабриката на загребски Jugoton, по нарачка на белградската издавачка куќа „Haos”, се печати винилната верзија на еден од најзначајните деби албуми во Македонската музичка историја, истоимениот албум на „Архангел“. Останатото е историја.

A1 Ladno Oružje 3:10
A2 Gordost 3:42
A3 Isus 2:27
A4 Zlatno Žolto 3:10
A5 Prevez 4:50
B1 Molk 3:42
B2 Luna 3:06
B3 Dva Vo Eden 3:54
B4 Brčki 3:34
B5 Arhangel 3:27

Bass – Petar Jankov
Design – Zlatko Trajkovski
Drums, Producer – Mite Dimovski
Guitar – Dragan Ginovski
Musical Assistance – Arhangel
Recorded By, Co-producer – Toshe Pop-Simonov
Written-By, Vocals – Risto Vrtev

Извор: Тошо Филиповски