12 знаци дека сте опседнати со здравиот живот и тренинзите


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Ниту едно претерување не е добро, а ниту здраво.

Тоа вреди и за здрав начин на живот, квалитетна прехрана и веќбање бидејчи опсесијата всушност може да ги намали резултатите.

А ако пронајдете барем една работа на овој список, време е малку да успорите и да пронајдете соодветен баланс.

1. Дури и кога се чувствувате уморно, се форсирате на тренинг

2. Тренирате двапати во текот на денот

3. Почнавте да се споредувате со другите околу себе, тренерите и фитнес блогерите од социјалните мрежи, и сакате да изгледате како нив

4. Се чувствувате лошо кога ќе јадете или пиете нешто нездраво

5. Секој ден се мерите

6. Опсесивно ги броите калориите

7.Ако тренирате во природа, се вознемирувате ако прогнозата не ви појде од рака, бидејќи тоа значи изоставување на тренингот

8. Знак на опседнатост е дека не ви е важно за времето, ако тренирате надвор, па трчате и по неповолни временски услови

9. Единствена литература која ја читате во последно време е онаа за фитнесот, прехраната и слично

10. Ги занемарувате пријателите поради тренингот, а и кога ќе се најдете со нив, вежбањето и исхраната се единствени теми

11. Почнавте да паметувате за другите и ги омаловажувате оние кои не вежбаат

12. Одработувате тренинг, дури и кога некој дел од телото ве боли.