Се роди бебе во Кина, четири години по смртта на своите родители


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Пар кој загина во 2013. година во Кина, претходно замрзнале ембриони со надеж дека еден ден ќе имаат плод по пат на инвитро оплодување.

Но, по нивната смрт, родителите на обајцата одлучиле да дадат согласност за користење на ембрионите.

Да се биде сурогат во Кина е забрането, но болницата во Нанјинг смеела да ги даде ембрионите само на една друга медицинска установа, иако тоа подложи на бирократски долги процедури, јавуваат локалните медиуми. Момчето затоа е родено во Лаос, а се уште се води битка за неговото државјанство, со оглед на тоа дека мајката е државјанин на Кина, а во Лаос била како турист.

Бабата и дедото се труделе, паљ на суд добиле дозвола да ги превезат ембрионите бидејќи никој не сед согласил да ги пренесе поради азотот кој го содржат.

Но, исто така тие ќе треба да се изборат и преку ДНК да докажат дека детето е нивни внук за да добие кинеско државјанство.