Жените пресекоа: Висината или големината на половиот орган, што е најпривлечно кај жените?!


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Жените во текот на истражувањето спроведено во Австралија посматрале различни машки тела и ги оценувале.

Дланките, забите, рамената, ова се најчестите заблуди за тоа што жените прво гледаат на момците.

Големината на пенисот и тоа како кај жената е важна за донесувањето на одлука кое момче им е попривлечно, но не е на прво место, тврдат авторите на истражувањето од Националниот Универзитет во Австралија.

Тие користеле анимација со која на жените им покажувале момци во различни варијанти, односно, им го менувале изгледот, големината на половиот орган, висината, обликот…

Секоја жена во истражувањето погледнала машки тела кои се различно проектирани во природна величина на бел ѕид, а секго го оценувале со оценки од 1 до 7. Токму градбата на телото се покажала за жените најпривлечна, тоа најпрво го скенирале, а висината и големината на пенисот го зазеле второто место, пренесува Дејли Меил.