Жените од цел свет порачаа: „Одебете!“

„Уморни од осудите затоа што одлучиле да имаат деца, или да немаат деца, да родат деца и да се вратат на работа, да родат деца и да не се вратат на работа, што се преслаби, или предебели, преамбициозни, неамбициозни, премногу згодни, или недоволно згодни, или само затоа што се осудуваат да бидат живи, жените на сите им порачаа: Одебете!“, јавно го изрази ставот Ели Тејлор во британската комедија The Mash Report, која се емитува на ВВС 2.