Жените изневеруваат поради недостаток на една работа во бракот: Многумина ќе се изненадат која е причината за неверство кај жените?!

Американската писателка, Венсдеј Мартин во својата најнова книга се занимава со темата машко-женски односи, но и неверството кое е се поголема причина за развод. Таа во својот роман објасни и зошто дамите се вплеткуваат во афери.

Од првиот ден на објавувањето „Untrue: Why Everiting We believe about woman and lust and infidelity is Untrue“, книгата со која американската авторка предизвика бурни реакции. Пред се, затоа што авторката изнесува едно тврдење за женските неверства.

Освен што наведе дека неверноста меѓу женската популација е во се поголем порат од 1990. година, Вендсдеј истакна дека недостатокот на интимност, но и каков тип мажи жените бираат за авантура.

„За многумина, да се биде неверен во било која форма е незамисливо предавство на брачните завети, но на некој начин за таа жена не се посебни. Нивни проблем – неисполнување на рутински секс, помалку интимност со сопругата односот партнерот или желба за сексуална разновидност, далеку се од единствени“.

„Она што е многу важно е дека ниту една од тие жени не сакала да се откаже од својот брак ниту го сакала помалку својот сопруг. Биле во искушение сексуално да се исполнат и да го побараат тоа на друго место, додека во минатото можеби едноставно живееле со тоа“, додава.

Вендсдеј истакна дека жените, кога бараат партнер за забава на страна, обично бираат атрактивни мажи кои не се емоционално врзани и со самото тоа нема да инсистираат на зближување.

Во книгата е истакнато дека на жената и е најлесно со комуникација со љубовниците да стапуваат преку интернет односно социјалните мрежи.