Дали можете да достигнете СРЕЌА по неверството? – Можно е, а и ќе профитирате!

Постојат повеќе работи поради што неверството може да биде позитивна работа, сметаат експертите.

Неверните жени имаат корист од неверството на партнерот. Најпрво, повеќе не се со неверник, второ, од тоа искуство учат, паметните бираат, па е поголема веројатноста дека ќе најдат партнер кој подобро ќе ги третира.

Партнерот ве изневерил? Се чувствувате како да го губите тлото под нозете, како светот да ви се руши, се прашувате како не сте забележале, мислите дека издавањето никогаш нема да го преболите? Се што треба да направите е да почекате шест месеци до една година. Тогаш, не само што ќе преболите, туку и ќе профитирате.

Истражувањето за ефектите од неверството е спроведено на 5.705 луѓе од 96 земји покажа дека изневерените жени имаат корист од неверството.Шест месеци до една година по неверството, емоционалната интелегенција на жената почнува да се буди, расте и самодовербата, што значи дека на крајот од оваа ситуација тие ќе излезат како победнички.

Вистинскиот губитник, како што вели др. Крег Морис е втората жена. Во најголемиот број случаи, неверникот со неа нема да остане, а ако остане, голема е веројатноста и неа да ја изневери.