Запознавање по разменети пораки на социјалните мрежи: Колку време е потребно?!


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


И додека некој сака со потенцијалниот партнер да се допишува со денови пред да премине на следниот чекор, размена на телефонските броеви, некои не сакаат да губат време. Просекот што го покажува новата студија е четири дена и 36 разменети пораки.

Во анкетата учествуваа 5000 корисници на апликации во доба од 18 до 30 години. На помладите им е потребна една недела за да се договорат за првата средба, а интересно е што и 68% од корисниците не ја земаат да ја анализираат личноста која им кажала дека сака само забава.

Експертите велат дека без оглед на лошата репутација на милозвучните, истражувањето покажува дека тие треба да бираат партнер со слични интереси, дека предност треба да и дадат на личноста пред изгледот и дека пред се треба да очекуваат да се стекнат со некаков впечаток за личноста по пат на порака пред да се одлучат за средба лице во лице.