Заев се жали дека Сејдини не му дозволил средба со фудбалските репрезентативци

Премиерот Зоран Заев откри дека претседателот на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ), Мухамед Сејдини му забранил да се сретне со репрезентацијата на Македонија во пресрет на дебито на Европското првенство.

Ова го откри премиерот на Македонија во вчерашното негово интервју за телевизија „Клан“.

– Фудбалерите ме поканија да се сретнеме и јас со задоволство прифатив, но претседателот на ФФМ, господинот Сејдини не дозволи средба, ниту во просториите на федерацијата, ниту во ресторан. Сепак, јас и фудбалерите деновиве ќе се сретнеме и веќе ги поканив таа средба да биде во Владата. Јас немам ништо против Сејдини, но тој треба да ги почитува законите.. Не може раководството да го бираат делегати од општински фудбалски организации (ОФС), а да не го прават тоа членовите на фудбалските клубови. Јас само упатив апел челниците од ФФМ да го почитуваат Законот, а не да работат на своја рака. Лично немам ништо против Мети, ниту го сакам неговото место, ниту имам некој свој за таа позиција. Едноставно еве и од овде повикувам да се почитуваат законите – рече премиерот Заев.