За тие кои веруваат дека Земјата е рамна – нека го ѕирнат овој експеримент


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Експериментот е направен од тим од Discovery Channel и вклучува една „рамна“ езерска површина, моторен чамец и еден ласер. Доказот лежи во далечината и измерената висина. Бујрум.