За кошаркарска Европа веќе станавме „Северна Македонија“ и „Северномакедонци“ (Фото)


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Koшаркарскиот сајт „Еуробаскет“ во текот на вчерашниот ден направи голем скандал и побрза да го промени името на нашата држава, но не само тоа и националноста на кошаркарите.

Имено, популарниот кошаркарски сајт го промени името на нашата држава во „Северна Македонија“. Договорот за името е постигнат истиот се уште не е имплеметиран,

Покрај името на државата променета беше и националноста на кошаркарите и беа означени како „Северномакедонци“.

По острите реакции од јавноста грешката беше поправена, но јасно е дека истата не е ненамерна…