Големината (не) е важна: Колумбијците најнадарена нација во гаќите на Светското првенство


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Водејќи се според истражувањето на списанието ForHims, од 32-те нации кои се учесници на Светското фудбалско првенство 2018 во Русија, најнадарени се Колумбијците со просечна должина на „машкоста“ од 17,03 см.

Дека големината на „машкоста“ нема врска со фудбалот доказ се фудбалерите од Панама, кои се наоѓаат на високото трето место според надареност во гаќите, со просек од 16,27 см.

Од соседите кои се во Русија, Србите се со просек 14,87 см, со што се за еден милиметар „понадарени“ од Хрватите.

Најнадарена европска нација според ова истражување се Исланѓаните со 16,51 см во просек, додека зад нив се Данците. На дното од листата се Јапонците.