За 15 секунди дневно до појак имунитет – еве го рецептот


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Професорот Сергеј Бубновски, познат руски стручњак за кинезитерапија, тврди дека постои многу едноставна метода за зајакнување на имунитетот.

Според него, ладната вода може да направи огромна разлика. Како?

Секој ден во кадата пуштете ладна вода, дури и ледена и во неа потопете ги стапалата 10-15 секунди. Потоа избришете ги со крпа и облечете дебели волнени чорапи. Повторувајте ја постапката секоја вечер пред спиење.

Ако имате некој вирус, настинка или ве мачи кашлица, тогаш практикувајте ја оваа метода почесто, на секои четири часа. Вели дека од ладната вода нема да ви се загрози здравјето туку баш напротив, ќе ви биде сè подобро.